Varför ta hjälp med kostrådgivning?

Du får ju massor av tips och råd genom internet, böcker, bloggar och tidningar. Vad är nyckeln till framgång då och varför ta hjälp av en kostrådgivare? En kostrådgivare hjälper människor att uppnå en bättre hälsa, framförallt genom kost men även genom andra livsstilsförändringar.

Att se till individen som helhet, och de förändringar som just den personen gynnas av. Alla individer har olika genetiska förutsättningar, en del får vi helt enkelt acceptera, andra går att ändra genom en förändrad livsstil som att lägga om sin kost och ha en mer aktiv livsstil. Vi har alla olika näringsbehov, överkänslighet och en vardag där kosten behöver anpassas för just dig.

Har du en inre röst som dagligen säger ” ät den där chokladbiten, du är värd den”? Den inre monologen med dig själv varje gång du är i matbutiken när du närmar dig frysdisken med glass och läsk, ”jag borde..men ”? Alla gånger du äter den där nyttiga måltiden men ändå stoppar i dig massa sött senare?

När du stressar i dig en hastigt inköpt torr macka till lunch och lovar dig själv att imorgon ska du komma ihåg matlådan? De gånger du undrar om du håller på att förlora förståndet av hunger för att du inte kan hålla den där dieten som tycks fungera för alla andra kollegor? Alla gånger du säger nej tack på fikat och sedan stoppar ner handen i smyg när sockerrösten påminner om den hemliga godisgömman i handväskan?

kostrad-forsta-sidaJag säger NEJ till dieter, quickfix, att ständigt behöva räkna kalorier och ta bort njutningen med att äta gott. Jag säger JA till att välja smartare alternativ, få mera energi, kunna äta gott och bli mätt varje måltid, må bra både i kropp och kunna ha humör och orka med mentalt hela dagen.

Av mig får du hjälp att bli medveten om bättre alternativ, få mindre sötsug, en mera guldkantad tillvaro för både kropp och sinne, att planera enkla måltider och mellanmål, mera kunskap om varför vi ska äta mer av en del livsmedel och mindre av andra samt en hel del andra godbitar.

Vill du få mer ork i vardagen, sova bättre, mindre krånglande mage, bli fastare i kroppen, bättre humör, mera kunskap om vad du äter, slippa det dåliga samvetet, njuta vid rätt tillfälle och kunna hålla vikten långsiktigt så finns jag här för att hjälpa dig på vägen.

Gör din egen hälso och träningskost!

 RECEPT Strong & Healthy InsideOut