Egenmassage, andning och yoga för ditt lymfsystem

Klassen inleds med en speciell teknik av egenmassage och andningsövningar som aktiverar lymfvätskan att öka sin pumptakt i kroppen. Vi övergår till mjuka yogaflöden, öppnar upp runt skulderblad, axlar, armhålor, ljumskar och höfter. Vi avslutar med en kort avslappning.
Lymfcirkulationen i kroppen gör så att slaggprodukter, toxiner, överflödig vätska mm lättare förs ut ur kroppen och har hand om immunförsvaret; lymfsystemet står för cirkulation och rening av kroppen. Att aktivera lymfsystemet medför att svullnader, diffus värk, infektioner, trötthet och extra vätskeansamlingar som tex efter träning, stress, hormonella obalanser eller vid värme minskar/försvinner. Även tarmfunktion, andningsbeteende och sömnen kan förbättras. En positiv påverkan av vårt lugn-och-ro system för tex långvarig trötthets -och stressymptom.

Ofta behöver lymfsystemet en skjuts för att fungera optimalt! Det är ett långsamt arbetande system, ju mera slagg och andra gifter lymfan måste ta hand om desto större risk är det att hela vårt systemet blir överbelastat & skapar obalans/inflammationer i kroppen. Yogan hjälper dig att få mer energi & bättre immunförsvar samt ger dig en skön, enkel stretch som passar de flesta. Detta är ett komplement till tex lymfflödesmassage, lössittande kläder, ren kost.

Klasser i Lymfatisk yoga

Eva håller klasser i Lymfatisk yoga i Strängnäs under hösten 2020. Det finns även möjlighet att boka privatlektioner. Läs mer i Aktivitetsschemat för tider och bokning

Lymfatisk Saltyoga

Ett unikt koncept som kombinerar den lymfatiska yogan med saltets hälsoeffekter. Saltet gör dig avslappnad, stärker immunförsvaret genom att förstöra bakterier, virus och svampar och rensar luftvägarna så att det blir lätt att andas.
Lymfatisk Saltyoga är utvecklat av Eva Demburg, yogalärare och Diplomerad Lymfflödesmassör och finns endast som klass på Stockholm Saltspa med Eva Demburg som instruktör.

Lymfatisk yoga – för alla

Lymfatisk yoga är ett utmärkt sätt för stela och stillasittande kontorsmänniskor att få fart på lymfsystemet. Eva kommer gärna ut till ert företag och hjälper er igång.

Kontakt