Lymfflödesmassage är en massagemetod utarbetad av Helena Janlöv Remnerud under 1990-talet. Utifrån denna teknik av egenmassage och egna erfarenhet kring lymfbehandlingar och yoga så skapade Eva Demburg konceptet Lymfflow yoga år 2020.

Kurs Lymfflow yoga-instruktör 21-22 oktober 2023

I denna kurs lär du dig hur du kan instruera andra att aktivera och stimulera lymfflödet i både aktiva och passiva positioner genom djupandning, egenmassage, yogarörelser och avslappning. Ord som beskriver denna yogaform: Prestigelös, mjuk, vårdande och återhämtande

Utdrag ur innehåll kurs:

  • anatomi med inriktning mot rörelser i denna yogaform
  • faschians betydelse för lymfflödet
  • grunder i fysiologi lymfflöde
  • lära ut egenmassage och egenvård till deltagare (som även används som ques)
  • yogarörelser och andningsövningar som stimulerar lymflödet och nervsystemet.

Inför kursen skickas material för självstudier ut för att vi ska kunna praktisera så mycket som möjligt de dagar vi ses.

Eva Demburg – huvudlärare och arrangör
Diplomerad lymfflödesmassör med Medicinsk laser, Lymfmassör, Diplomerad massör. Yogainstruktör, Friskvårdskonsult med KBT samt PT.

Anette Boman – hjälplärare
Sjuksköterska, cert. taktil massör och yogalärare (www.happyabuela.se).

Kursen vänder sig till dig som är yogalärare/ instruktör och vill instruera i denna yogaform, för dig som är lymfbehandlare och vill ge dina klienter mer egenvårdsövningar eller för dig som har erfarenhet av egen yoga och vill lära mer om lymfsystemet och rörelser som stimulerar flödet positivt.

Utbildning hålls på Stockholm Saltspa i Centrala Stockholm

Anmälan

Anmälan är bindande och görs här.
Efter anmälan får du en bokningsbekräftelse som avser hela kursen.
Vid frågor, kontakta Eva: kontakt@strong-healthy.se | 070–383 96 74

Ångerrätt/Avbokning

Du har enligt Distansavtalslagen (SFS 2005:59) 14 dagars ångerrätt efter att vi mottagit din anmälan. Ångerrätten upphör att gälla vid kurs-/utbildningsstart. Efter att ångerrätten förfallit kan avbokning endast ske mot en avgift:

  • vid avbokning efter ångerrättens utgång men tidigare än 30 dagar före kurs-/utbildningsdatum debiteras 10% av kursavgiften
  • vid avbokning med 30 dagar eller mindre till kurs-/utbildningsstart debiteras hela kursavgiften

Avbokning görs skriftligen till kontakt@strong-healthy.se. Avbokningen gäller från det datum den mottagits. Vi skickar alltid en bekräftelse på din avbokning. Bokad plats kan överlåtas till annan person med liknande bakgrund efter godkänd ansökan med kopior på tidigare utbildning.

Arrangören förbehåller sig rätten att ställa in utbildningar och workshops vid för få anmälda deltagare.